Apotheek Van Wambeke BVBA
Dorpstraat 61
9140 Elversele (Temse)

Tel: +32 (0) 52 46 13 98
Email: info@apotheekvanwambeke.be

Elke dag 8u30-12u30 en 14u-18u30
behalve donderdagnamiddag & zaterdagnamiddag

Mogelijk doorbraak voor geneesmiddel alzheimer

Britse wetenschappers hebben een chemische stof ontdekt die het proces tegengaat dat zorgt voor aantasting van de hersenen door schadelijke eiwitten. Dat staat te lezen in een publicatie in het Amerikaanse vakblad Science Translational Medicine. Dat zou kunnen bijdragen tot de ontwikkeling van een geneesmiddel tegen ziektes als Alzheimer en Parkinson.

De hersenen van mensen die lijden aan Alzheimer en Parkinson vullen zich met schadelijke eiwitten. Daardoor sterven de zenuwcellen af en vermindert de hersenfunctie. Een team van de universiteiten van Nottingham en Leicester ontdekte een chemische stof die dat proces tegengaat bij muizen met de ziekte van Prion. Die aandoening werkt op dezelfde manier als Alzheimer en Parkinson.

De resultaten van het onderzoek betekenen nog niet dat er meteen een geneesmiddel voor mensen in de winkel zal liggen’, waarschuwt Giovanna Mallucci van de universiteit van Leicester, die het onderzoek leidde. Er zijn ernstige bijwerkingen, maar het betekent wel dat er een reële mogelijkheid bestaat om behandelingen te ontwikkelen tegen ziektes als Alzheimer en Parkinson.