Apotheek Van Wambeke BVBA
Dorpstraat 61
9140 Elversele (Temse)

Tel: +32 (0) 52 46 13 98
Email: info@apotheekvanwambeke.be

Elke dag 8u30-12u30 en 14u-18u30
behalve donderdagnamiddag & zaterdagnamiddag

Maggie De Block vreest Aziatische tijgermug

 

BRUSSEL 13/04 - Experts en minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) vrezen dat de Aziatische tijgermug zich hier zal vestigen, zo melden De Standaard en Het Nieuwsblad maandag.

De mug, die knokkelkoorts en gele koorts verspreidt, komt hier normaal gezien niet voor. Maar sinds 2013 vindt het Tropisch Instituut het insect geregeld in ladingen die via de havens of luchthavens ons land binnenkomen.

Experts gaan ervan uit dat het beestje zich hier op termijn zal vestigen en ook ons ziek zou kunnen maken. Dat is waarschijnlijk niet tegen te houden, al kan een goede opvolging de zaak vertragen, klinkt het in een antwoord van minister Maggie De Block op een parlementaire vraag.

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen houdt de mug in de gaten. "Op dit moment hebben we de indruk dat de muggen de koude temperaturen van onze winters niet overleven. Maar de druk van de Aziatische tijgermug op Europa is groot. We maken er ons zorgen over", zegt Maxime Madder, die als professor veterinaire entomologie aan het ITG het toezicht leidt.
De klimaatverandering zal de vestiging van de mug in Europa mogelijk maken